lördag 25 augusti 2012

Kärt barn har många namn

Nu var det längesedan jag skrev om våra arlaupplevelser, så länge sedan så att jag hunnit ha semester sedan vi lagade följande rätter: ugnsbakad lax med fänkål och havrebollar.
Vi träffades denna gång en söndag, och i förvirringen kring detta (eftersom vi oftast arlalagar på torsdagkvällar) hade Lena glömt Systemetbesöket. Men det gjorde inget, lite skönt söndagsslött dracks istället bland annat detta, från Ica:
Lax med fänkål var ungefär lika enkelt att laga som vanligt. Bröd skulle man äta till, och vi valde frysta rosenbröd vilka vi värmde i ugnen. Svingott konstaterade vi alla att det var.
Anneli: "Mmm gott! Känns som finmat. Mycket mer mättande än vad jag trodde också." Mr.Arla: "Riktigt nice! Kul med lite ovanliga ingredienser." Lena: "Fräscht, bästa huvudrätten vi ätit på länge."
Så till efterrätten då, havrebollar, vad är det? När vi var små, kallade vi dem något politiskt inkorrekt. Numera tror jag bestämt den officiella benämningen lyder chokladbollar. Skillnaden på dessa och chokladbollar, var att man skulle ha i lite apelsinjuice istället för lite kallt kaffe. Så apelsinbollar hade jag möjligtvis förstått, men havrebollar? Hur som helst, vi åt dem glatt i alla fall, och ett par dagar senare åt mina kollegor upp resten. Skall tilläggas också att vi valde att varva rullandet av bollarna i två olika sorters strössel; karamellströssel och kolaströssel. Lena: "Gott med strössel på, men jag hade inte gissat att det var apelsinjuice i om jag inte visste om det. Det här är barndomen för mig på något vis." Mr.Arla: "Den med kolaströssel var godare, helt ok." Anneli: "Ja den med kola var godast, betyget jag ger blir ett snittbetyg, den med kola förtjänar lite mer, och den med karamell lite mindre." Så där har ni den lilla historien om bollar med politiskt inkorrekt benämning som blev chokladbollar som blev havrebollar som egentligen kanske borde blivit apelsinbollar eller strösselbollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar